سپس روش های ارسال صورتحساب به این سامانه را بررسی میکنیم. در آخر نرم افزاری را به شما معرفی خواهیم کرد که با کمترین هزینه و به ساده ترین روش به شما کمک می کند صورتحساب های خود را به سامانه مودیان ارسال کنید.
سامانه مودیان مالیاتی
سامانه مودیان مالیاتی، سامانهای آنلاین تحت مدیریت سازمان امور مالیاتی است که برای جمع آوری و یکپارچه سازی اطلاعات مودیان مالیاتی و دریافت گزارشهای الکترونیکی مودیان، از طریق ایجاد یک کارپوشهی اختصاصی در نظر گرفته شده است. این کارپوشه در واقع پل ارتباطی مودیان و سازمان امور مالیاتی است و همه اشخاص حقیقی و حقوقی ملزم به ارسال صورتحساب الکترونیکی خود در این سامانه هستند. کلیه اشخاص مشمول مالیات باید در این سامانه ثبت نام کرده و صورتحساب الکترونیکی کالا و خدمات خود را، در تاریخ های مشخص در این سامانه بارگذاری نمایند چراکه سازمان امور مالیاتی برای محاسبه مالیات و عوارض فروش کالا و خدمات اشخاص عضو سامانه مودیان، از مبالغ مندرج در صورتحساب الکترونیکی استفاده میکند و در صورت عدم استفاده مشمولین مالیات از سامانه مودیان مالیاتی، شامل جریمهای معادل حداقل10 درصد از فروش شده و از تخفیفات مالیاتی بهره مند نمیشوند.
مزایا ارسال صورتحساب به سامانه مودیان:
- عدم نیاز به تهیه و ارسال صورت معاملات فصلی
- حذف جرایم مالیاتی در صورت ارسال به موقع صورتحساب ها
- بهرهمندی از تخفیف و بخشودگی های مالیاتی در صورت خوشحسابی
در این مقاله سعی کردهایم علاوه بر معرفی سامانه مودیان، ساده ترین نرمافزار حسابداری که با کمک آن میتوانید به این سامانه متصل شوید را معرفی کنیم.
هدف سامانه مودیان مالیاتی چیست؟
این سامانه در واقع یک ابزار مالیاتی بسیار مهم است که به دولت کمک میکند در یک بستر آنلاین و امن، مالیات و بدهیها را جمع آوری کند. همچنین این سامانه به کاربران این امکان را میدهد تا از طریق اینترنت مالیات خود را پرداخت کنند. بطور کلی هدف دولت از ایجاد چنین سامانهای ایجاد یک راه بسیار آسان برای پرداخت مالیات است. اجرای این قانون مالیاتی به روش موجود، پیچیدگی های قبلی در ثبت و ارسال فاکتورها به سامانه مودیان را به مراتب راحتتر کرده است.
چه کسانی باید در این سامانه نام نویسی کنند؟
سامانه مودیان مالیاتی، درواقع تمام افراد حقیقی و حقوقی برای مالیات دهی به دولت باید در این سامانه ثبت نام کنند. افراد حقوقی شامل شرکتها، موسسات، سازمانها و سایر موجودیتهای حقوقی هستند، در حالی که افراد حقیقی شامل افرادی هستند که در حال استفاده از داراییهای خود برای اهداف تجاری هستند، مانند کارآفرینان و سایر افرادی که به عنوان مجری فعالیتهای تجاری عمل میکنند.
سازمان مودیان مالیاتی و همسانسازی
با پیادهسازی و اجرای این طرح در مبادلات اقتصادی، بستر مناسبی برای رعایت عدالت و رشد و شکوفایی اقتصاد کشور فراهم خواهد شد. هدف از این قانون، شفافسازی اطلاعات اقتصادی، هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور، تحقق عدالت مالیاتی و تکریم و رعایت حقوق شهروندان است.
روش های ارسال صورتحساب به سامانه مودیان
دو راه برای ارسال صورتحساب ها به سامانه مودیان وجود دارد:
- ارسال توسط شرکت های معتمد ارائه دهنده خدمات مالیاتی
- ارسال با کمک نرم افزار حسابداری
در ادامه به بررسی مزایا و معایب این دو روش میپردازیم.
ارسال فاکتور توسط شرکت های معتمد ممکن است کار را برای مودیان ساده تر کند اما متاسفانه هزینه های استفاده از این خدمات برای بسیاری از کسب و کارها بالاست. همچنین وقت زیادی از کارفرما و شرکت معتمد برای به پایان رساندن فرآیند ارسال گرفته خواهد شد. در صورت بروز هرگونه خطا نه تنها شرکت معتمد که خود مودی نیز شامل جریمه خواهد شد. پس مسئولیتی در قبال خطا از دوش مودی برداشته نخواهد شد.
مزایا استفاده از خدمات شرکت های معتمد:
- صدور و ارسال صورتحساب توسط شرکت معتمد
- عدم نیاز به بررسی قوانین و مسائل فنی توسط مودی
معایب استفاده از خدمات شرکت های معتمد:
- هزینه بالا
- وقتگیر بودن فرایند انجام کار
- جریمه شرکت معتمد و مودی در صورت بروز خطا
راه حل دیگر برای ارسال صورتحساب ها به سامانه مودیان استفاده از نرم افزار حسابداری است که به سامانه متصل شود و کار ارسال را با هزینه ای مقرون به صرفه و براحتی برای شما انجام دهد.
مزایا نرم افزار حسابداری با قابلیت اتصال به سامانه مودیان:
- ساده شدن مراحل ارسال صورتحساب به سامانه
- اطلاع مودی از وضعیت صورتحساب در هر مرحله
- هزینه پایین
معایب نرم افزار حسابداری با قابلیت اتصال به سامانه مودیان:
- پیچیده بودن فرآیند اتصال به سامانه
استفاده از یک نرم افزار حسابداری که به سامانه مودیان متصل باشد کار را از آنچه در ذهن دارید، هموارترخواهد کرد. در این مقاله به معرفی یکی از نرم افزارهای حسابداری آنلاین به نام حسابفا، که به ساده ترین شکل فرآیند اتصال به سامانه مودیان را اجرا کرده می پردازیم. سامانه مودیان بصورت رایگان در اختیار کاربران حسابداری آنلاین حسابفا قرار گرفته است.
یکی از دغدغه های صاحبین مشاغل در ارتباط با سامانه مودیان، عدم آگاهی از مراحل اتصال به سامانه و نحوه ارسال صورتحساب هاست. حسابداری آنلاین حسابفا موفق شده است به شکلی بسیار ساده این فرآیند را پیاده سازی کند. فایل های ویدیویی و متنی تهیه شده توسط تیم آموزش حسابفا سعی در آموزش هرچه ساده تر به کاربران دارد. تیم پشتیبانی حسابفا به صورت رایگان پاسخگو مشکلات کاربران در این مورد است.
با حسابداری آنلاین حسابفا پس از طی چند مرحله می توانید صورتحساب های خود را به سامانه مودیان ارسال کنید. نرم افزار حسابداری آنلاین حسابفا علاوه بر داشتن یک تجربه کاربری ساده، به صورت کاملا رایگان به سامانه مودیان متصل میشود. نرم افزار حسابفا، امکان ارسال صورتحساب های الکترونیکی را برای تمام کاربران فراهم کرده است تا کاربران بتوانند با استفاده از این نرم افزار ابری ، بدون کمک گرفتن از شرکتهای معتمد یا واسطه، به آسانی صورتحساب های الکترونیکی خود را ارسال کنند. همچنین این نرم افزار امکان استفاده 15 روز رایگان را در اختیار کاربران خود قرار داده است تا کاربران با اعتماد کاملتری کسب و کار خود را از طریق این نرم افزار حسابداری مدیریت کنند.
لازم به ذکر است که امکان اتصال به سامانه مودیان در حسابفا به شکل یک ویژگی در اختیار کاربران قرار گرفته است. این اتصال تنها توسط کاربر ایجاد خواهد شد. حسابفا بصورت اتوماتیک و بدون تایید کاربر هیچ صورتحسابی را برای اداره دارایی ارسال نخواهد کرد.
حسابفا یک نرم افزار کامل حسابداری تحت وب است، یعنی کلیه اطلاعات شما بر روی سرورهای حسابفا قرار می گیرد. در حسابفا امنیت اطلاعات و حریم خصوصی کلیه کاربران را به طور کامل تضمین شده است. برای کار با حسابفا فقط به یک دستگاه متصل به اینترنت نیاز دارید، فرقی نمی کند که این دستگاه تبلت یا موبایل باشد یا اینکه رایانه و لپ تاپ. نیاز نیست که هیچگونه نرم افزاری را نصب کنید. کافیست در سایت ثبت نام کرده و بلافاصله کسب و کار خود را مدیریت کنید. در حسابفا بدون نیاز به دانش حسابداری می توانید از سیستم حسابداری استفاده کنید. پیچیدگی های معمول نرم افزارهای حسابداری را حذف شده است و تلاش شده که عملیات های پیچیده حسابداری به صورت اتوماتیک توسط نرم افزار انجام شود.
سایر ویژگی های ماژول سامانه مودیان در حسابفا:
- ساخت کلیدهای خصوصی و عمومی
- ساخت کد CSR
- ارسال صورتحساب به هر سه روش مورد تایید اداره دارایی
- امکان ثبت کد کالا و خدمت برای محصولات
- بررسی وضعیت صورتحساب
- و...
اشاره کرد.